Seværdigheder i Østjylland

Montra Hotel Sabro Kro ligger smukt i det danske landskab.

Se aktiviteter og seværdigheder i Århus og resten af Østjylland

Under et ophold på Montra Hotel Sabro Kro er der fri mulighed for at arrangere hyggelige heldagsture. Der findes et stort udvalg af seværdigheder i Århus og omegn, og man må ikke snyde sig selv for en tur rundt til Østjyllands aktiviteter.

Transporten rundt i til seværdigheder nær Århus er nemmest med bil, men Åhus aktiviteter kan klares med bus. I receptionen kan Århus Passet købes, passet giver fri bustransport i Århus Midtby, mange gratis entreer til det der sker i Århus, samt gratis parkering i Århus. Kortet findes i en- eller flerdages udgaver, og kan hurtigt betale sig.

Udover cafeer, restauranter og andet sjov i Århus er der rig mulighed for at være kulturel både ved seværdigheder i og nær Århus bymidte. Til dette skal der også lyde en kæmpe anbefaling til hele Østjyllands udbud af seværdigheder og aktiviteter.

Med udgangspunkt hos os kan man foretage dagture til seværdigheder i Mols ved Ebeltoft, Skandinavisk Dyrepark, Djurs Sommerland og meget mere. Nogle bruger også en dag i Legoland, eller endda en tur til Skagen.

Nedenfor håber vi at kunne give inspiration, der kan skabe spændende dage med Østjyllands oplevelser.

God fornøjelse med vores seværdigheder nær Århus!

Skandinavisk Dyrepark

Skandinavisk Dyrepark er den helt rigtige aktivitet hvis dig og familien gerne vil opleve dyr som isbjørne, ulve og elge tæt på. Her kan du bl.a. være med til at fodre dyrene, følge en dyreguide eller komme om bag "kulissen" hos bjørnene.

Parken har ca. 300 dyr fordelt ud over 21 arter.

Besøg Skandinavisk Dyreparks hjemmeside her

ARoS - Århus Kunstmuseum

ARoS blev åbnet den 8. april 2004. Den meget markante og gennemførte bygning danner rammen om flotte samlinger af dansk kunst gennem 300 år, samt moderne international kunst.

Tænker du hvad sker der i Århus? Så får du en kulturel opdatering på ARos, og siden maj 2011 har det været mulig at kigge ud over byen fra museets nye vartegn Your Rainbow Panorama af Olafur Eliason. Et fantastisk og iøjefaldende kunstværk på toppen af bygningen.

Besøg ARoS's hjemmeside her

Den Gamle By

Den Gamle By i Århus er Danmarks eneste trestjernede museum uden for hovedstaden og under protektion af Hendes Majestæt Dronningen.

Den Gamle By er et levende billede af livet og de aktiviteter, som det var i de gamle danske byer. Der findes kun én Den Gamle By, og museet er en af de mest besøgte Århus seværdigheder, og har budt velkommen til over 3 millioner gæster i løbet af de sidste 10 år.

Besøg Den Gamle By's hjemmeside her

Tivoli Friheden

I Tivoli Friheden er der forlystelser for legebørn i enhver alder fra 0 til 80. Fra det vildeste og mest spændende til det stille og hyggelige. Tivoli Friheden giver dig ting at lave i Århus i en hel dag - ikke et øjeblik bliver uden hvin og grin fra rutsjebaner og legepladser.

Livet er en leg i Tivoli Friheden - kom selv og prøv og få en fyldt kontoen op med sjov i Århus.

Besøg Tivoli Frihedens hjemmeside her

Randers Regnskov

I Regnskoven går man på opdagelse ad junglestier, gennem klippepartier og over vandfald. Undervejs kan man opleve ca. 500 forskellige plantearter og over 200 dyrearter hvoraf mange lever frit i domerne. Det er derfor vigtigt, at man som gæst holder øjne og ører åbne på turen gennem Regnskoven.

Besøg Randers Regnskovs hjemmeside her

Memphis Mansion (Graceland) i Randers

Besøg Memphis Mansion i Randers og oplev den ægte elvis stemning. Elvis er kommet til byen i form af en næsten 100% tro kopi af hans hjem Graceland. Huset er bl.a. indrettet med et museum, der er det eneste stationære Elvis-museum udenfor USA og er baseret på en stor samling af Elvis-effekter indsamlet igennem mange år af museets ophavsmand Henrik Knudsen. I 2016 skiftede Graceland navn til Memphis Mansion, men seværdighederne inde i huset er stadig de samme.

Besøg hjemmesiden her

Jysk Automobilmuseum

Blot 20 km fra Hotel Sabro Kro ligger Jysk Automobilmuseum. Her finder man 140 biler og motorcykler, lastvogne og brandbiler som repræsenterer over 60 forskellige bilmærker fra perioden 1900-1950. Lige en aktivitet i Østjylland for de bilinteresserede i familien.

Besøg hjemmesiden her